Sjukgymnastikgruppen Kuling, personal koop, ek för som startade som företag 1 september 1993, bytte den 1 december 2010 namn och skepnad. Företaget heter idag Kuling Rehab och Hälsa AB. Kuling är en före detta distriktsjukgymnastikenhet som tidigare var en del av Primärvården, Bohuslandstinget i Lysekil.

Namnet Kuling har inspirerats av kustvindarna och av citatet “när förändringens vindar blåser bygger en del vindskydd, andra bygger väderkvarnar”. Den 1 januari 2012 utökade Kuling sin verksamhet och ansvarar nu för all primärvårdsrehabilitering i Lysekil. Detta innebär att utöver sjukgymnastik finns nu även arbetsterapi.

Från och med 1 januari 2015 ingår Kuling Rehab och Hälsa i Vårdval Rehab inom Västra Götalandsregionen. Kuling har åtta delägare. I verksamheten arbetar 7 fysioterapeuter, 2 arbetsterapeuter och 2 rehabassistenter.

Kuling erbjuder rehabilitering för Lysekils kommuns invånare via avtal med Västra Götalandsregionen. Valfrihet i vården innebär att även andra kommuners invånare har möjlighet att komma till Kuling.

Kuling erbjuder idag även friskvård både i praktisk och teoretisk form. Enskilda individer såväl som företag är välkomna till våra aktiviteter som kan skräddarsys efter behov och önskemål.